Puls

Nr. 12, 25 Mars 1994 - (Norway)

DIVERSE ARTISTER
The Reincarnation of the Sun
Dunkel Prod.
Distr.: Woices of Wonder

"Dunkel Prod. Proudly Presents The Re-Incarnation Of The Sun" er den noe ambisiøse tittelen på en plate som samler 7 forskjellige norske band. Ordene "Poudly Presents" er sikkert valgt med et smil, men faktisk har ikke bakmennene i Dunkel Prod. noe å skamme seg over - en lignende variert energiutladning skal man lete lenge etter når det gjelder presentasjon av norske (nesten) uetablerte band, og felles for de fleste er at de søker nytt land i forhold til godt opptråkka lydstier.
Oslogruppa RED HARVEST åpner med tre låter - nært beslektet med det de serverte på debutplaten "Nomindsland"(Black Mark), men også med elementer fra oppfølgeren "There's Beauty in the Purity of Sadnes&qu ot; (VoW). Dette er thrashmettal i full blomstring, som et mellomspill, hardt brutalt og dyktig gjort, og et resultat av at dette bandet tilsynelatende tar seg tid til å søke og gjennom det utvikle seg. Samlerens åpenbare førstev alg.
ANSTALT gir meg til tider labrre Steve Hillage-frysninger, men Laibachsk stemmebruk og programmert helhetsfølelse gjør til tider musikken virksomt suggererende. Klisjeeene ligger imidlertid og soler seg seg så åpenlyst at det he le fort taper interesseverdi. Det samme gjelder Black Sabbath-lærlingene og prog-streberne VALLHALL. De mangler låter, og dett er med på å understreke det faktum at bandet musikalsk sett tydeligvis har problemer med å harmone re med seg selv.
DUNKELHEIT har en råskap som gir uhemmet energilyt med elementer fra thrashmetal, industri-metal og avantgarde rock. De tilnærmer seg grupper som Nine Inch Nails og Scorn, og låter tett og bra, selv om de helt originale idéene uteblir. HUMID beveger seg i samme stemnings-landskap, men med langt mindre tyngde og aggresjon. Den overdimensjonerte "Zool" er likevel tingen for et nachspiel der folk har vanskeligheter med å kommunisere på et saklig nivå
REMYL fortestter i samme gate som debut-CDen, vlant annet i form av en direkte kobling fra låta "Golden Triangle". Dette er et band som påkaller interesse. Dey finnes et eller annet inne i den industrielle techno-hybriden som i kke uten videre lar seg avfeie, og neste hele plate med disse er forhåpentligvis verdt å vente på.
PILEDRIVER spiller hardcore/dødmetall og heller mot denne musikkstilens tradisjoner i Tyskland/Benelux - uten at de av den grunn kan ansees som EU-vennlige. Låta "Love Connection" inneholder stemningsfulle brytninger som skille r dem fra massene.
Og akkurat det er konklusjonen når det gjelder denne samlingen, den skiller seg ut fra massene på en måte som bærer bud om at norsk "rock" går en spennende tid i møte.

MODE STEINKJER


Return to the main index  Review index