Rock Furore

Nr 24. 1.94 - (Norway)

DIVERSE ARTISTER
The Re-Incarnation Of The Sun
Dunkel Prod.

"The Re-Incarnation Of The Sun" er det uavhengige selskapet Dunkel Prod. sin første platelansering. Samlealbumet presenterer sju grupper fra Østlands- området som hver på sin måte representerer noe nytt på den hjemmelige rock - himmelen. RED HARVEST og DUNKELHEIT viser hvor inflytelsesrikt Ministry (Se anm. ) har vært de siste årene. Det gledelige er at førstnevnte leverer så konsekvent skarpladd og velregissert speed-metall/maskinpunk at man fort glemmer at det fins andre som driver med det samme. Dunkelheit er minst like intenst og støyende, men mangler den samme autoriteten. Singelaktuelle PILEDRIVER er en ytterst positiv overraskelse med sin brummende crossover-trash som især på "Stuck nesten Grenser over til grind core. Kuttet "I Don't Belive in you" med ANSTALT er trolig det mest forførende samplingspillet fra norske hender så langt , symfonisk og skjønt. Ellers kommer bandet opp med proff, men ikke fult så engasjerende EBM.inspirert techno.
VALLHALL faller litt gjennom i dette selskapet med sin tungt flytende gittarrock uten særlig spennende inn eller utfall. REMYL derimot utvikler stadig sime cybereksperimenter og kommer med stadig bedre resultater. Det nye bekjentskapet HUMID konsentrerer seg mest om å skape selsomme stemninger med strenger og stemmer, og er nokså heldige med sporet "Zool".
Kort sagt er denne samleskiva en konsentrert fornøyelse for blaserte øreganger. Mange stjerner for musikken, og vel så mange for tiltaket i seg .

Knut Bjørheim

Email: Knut.Bjørheim@stud.jbi.hioslo.no
Return to the main index  Review index