ROCK FURORE

Nr. 20 / 3 - 93 - (Norway)

REMYL Remyl Bootsector

"Remyl tar deg gjennom barrieren, forbi menneskeheten og mot den kybernetiske virkeligheten" (!) heter det i presseskrivet fra denne Oslo-trioen. Og det er ikke så forferdelig langt fra sannheten. Remyl tilhører den samme Kraftwerk-arven som kanadierne Skinny Puppy og Frontline Assembly. Med sin helmaskinelle musikk (Sjøl vokalen høres umenneskelig ut) makter de tidvis å skape innfløkte støy- og rytmekollager, der angsten og avmaktsfølelsen for en futuristisk maskinverden går hånd i hånd med en machosistisk tibedelseav de samme infernalske apokalypse-visjonene. Særlig bra fungerer dette i den besnærende instrumentalen "Hardware Dump" og den demonstrativt monotone avslutningslåta "gets To Know You" (en sann anti-ballade!).
Minst banebrytende er Remyl i de streite cyberpunk-låtene, men spor som "Golden Triangle" har for mye driv og særegenhet i seg til å avskrives som etterlikning av de nevnte referansene, likevel preges denne debuten av for mange formålsløse konstruksjoner, det virker som om Remyl ikke helt vet hvor de vil bestandig.
Musikken er imidlertid ufeilbarlig gift for sarte ører, og bør interessere enhver som tåler en støyt og som ikke lider av technofobia.

Knut Bjørheim

Email: Knut.Bjørheim@stud.jbi.hioslo.no
Return to the main index  Review index